Теологічний інститут ім. Св. Архієпископа Йосипа Більчевського

Про Теологічний Інститут

ТЕОЛОГІЧНИЙ ІНСТИТУТ
ім. Св. Архієпископа Йосипа Більчевського
Львівської Архідієцезії латинського обряду

Філіал теологічного факультету
Люблінського Католицького Університету ім. Йоана Павла ІІ

Теологічний Інститут Львівської Архідієцезії, від свого започаткування 25.01.2009 р. Архієпископом Митрополитом Мечиславом Мокшицьким, пам’ятає про університетські та наукові теологічні традиції Львова, міста багатовікової та багатокультурної історії, розвиває свою дидактичну та наукову діяльність, а також в своїй основі є осередком, що поглиблює і популяризує пастирсько-теологічну спадщину св. Йосипа Більчевського та пропагує його культ.


Заняття в заочній формі навчання відбуваються: двічі на місяць впродовж навчального року в п’ятницю з 13:00, в суботу в першій і другій половині дня та в неділю в першій половині дня.

Лекції з філософії та теології призначені:
Для мирян, ченців і членів інститутів богопосвяченого та товариств апостольського життя і тривають 5 років (десять семестрів).

Основна мета навчання:
Підготовка майбутніх теологів-мирян для катехетичної роботи у католицьких парафіях, спеціалізованих консультаціях, а також для пастирських завдань та інших потреб спільноти Божого Народу.

Загальна програма навчання:
Програма передбачає формацію та філософську підготовку у першій фазі навчання, що є основою теологічних наук. Її структура містить біблійні предмети, доктринальне і моральне вчення, церковне право, окрім того, окремі предмети практичної теології: пастирську теологію, літургіку, католицьку дидактику та катехетику.

Завершення навчання:
Випускники, після захисту дипломної роботи та успішної здачі магістерського іспиту ex universa theologia, отримують ступінь маґістра теології.


АДРЕСА:
Теологічний Інститут ім. Св. Йосипа Більчевського
Львівська Архідієцезія латинського обряду
вул. Львівська, 62
79491 Львів-Брюховичі